0

آموزش جامع مسیر یادگیری برنامه نویسی اندروید

برنامه‌نویسی اندروید دنیای محبوب برای شروع حضور در فضای دیجیتال… اندروید محبوب‌ترین سیستم‌عامل در جهان است که کاربران آن در بیش از ۱۹۰ کشور فعال هستند. اندروید بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال دارد.

این مقاله به شما آگاهی می‌دهد که مسیر یادگیری برنامه‌نویسی اندروید چقدر وسیع هست, اگر می‌خواهید یک توسعه‌دهنده اندروید یا برنامه‌نویس اندروید موفق شوید، تا آخر این بخش همراه ما باشید.

آموزش جامع مسیر یادگیری برنامه نویسی اندروید

اندروید چیست؟

اندروید یک سیستم‌عامل متن‌باز است و عمدتاً برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها محبوب است. این سیستم‌عامل مبتنی بر کرنل لینوکس است. با استفاده از سیستم‌عامل اندروید، توسعه‌دهنده توابع یا برنامه‌هایی را توسعه می‌دهد که می‌توانند عملیات پایه و همچنین پیشرفته را بر روی تلفن هوشمند انجام دهند.

اندروید توسط Android Inc توسعه داده شد که توسط گوگل در سال ۲۰۰۵ خریداری شد. امروزه سیستم‌عامل اندروید بیشترین استفاده را دارد. انواع مختلفی از برنامه‌ها در سیستم‌عامل اندروید مانند پخش‌کننده موسیقی، بازی، پخش‌کننده ویدئو، دوربین و … استفاده می‌شود. برنامه‌های اندروید در فروشگاه گوگل‌پلی منتشر می‌شوند که روی سیستم‌عامل اندروید اجرا می‌شوند. بیش از ۳٫۳ میلیون اپلیکیشن در فروشگاه گوگل‌پلی وجود دارد و حدود ۷۵ درصد از جمعیت جهان از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند.

اندروید چیست؟

همین طور بخوانید: دوره آموزشی زبان برنامه‌نویسی جاوا | Java Course

توسعه اپلیکیشن اندروید چیست؟

امروزه، تلفن‌های همراه و کامپیوتر به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده‌اند. بسیاری از وظایف در زندگی روزمره از طریق اپلیکیشن‌های موبایل و اپلیکیشن‌های کامپیوتری انجام می‌شود.

طراحی نرم‌افزار برای سیستم‌عامل اندروید را توسعه اپلیکیشن اندروید می‌نامند. نرم‌افزار مورداستفاده در سیستم‌عامل اندروید اپ یا اپلیکیشن نامیده می‌شود.

کسی که برنامه را برای سیستم‌عامل اندروید ایجاد می‌کند، توسعه‌دهنده اپلیکیشن و توسعه‌دهنده اندروید نامیده می‌شود که انواع مختلفی از برنامه‌ها را برای اندروید از طریق زبان برنامه‌نویسی طراحی می‌کند.

چرا باید برنامه‌نویسی اندروید را یاد بگیریم؟

برنامه‌نویسی اندروید، در دنیای مدرن مهم است. مردم از اپلیکیشن‌های موبایل برای انجام کارهای روزانه خود استفاده می‌کنند. این نه‌تنها به این معنی است که برای توسعه دهندگان مهم است که بتوانند این برنامه‌ها را در وهله اول ایجاد کنند، بلکه مهم است که توسعه دهندگان برنامه بتوانند برنامه‌ها را مطابق نیاز کاربران ایجاد کنند. بدون توسعه‌دهندگان اپلیکیشن، شرکت‌ها و افراد با مشکل مواجه می‌شوند. اپلیکیشن ها می‌توانند راهی عالی برای تعامل مشتریان با برندها و کسب‌وکارهایی که دوست دارند باشند. اپلیکیشن‌ها همچنین می‌توانند راه بسیار خوبی برای ارتباط شرکت‌ها با کاربرانشان باشد.

چرا باید توسعه اپلیکیشن اندروید را یاد بگیریم

  • کسب مهارتی آینده دار
  • شما را خلاق‌تر و تفکر را عمیق‌تر می‌کند
  • اندروید یک پلتفرم منبع‌باز برای همه است
  • مهارت‌های حل مسئله شما را تقویت می‌کند
  • درآمد خوب
  • دامنه شغلی توسعه اندروید

برنامه‌نویسی اندروید

یک برنامه نویس اندروید چه کاری انجام می‌دهد؟

برنامه نویس اندروید، برنامه نویسی است که برنامه‌های کاربردی سیستم عامل اندروید را ایجاد، نگهداری، عیب یابی و ارتقاء می‌دهد. برخی از این وظایف در ادامه توضیح داده شده است.

کدهای اندروید را می‌نویسد

این مورد واضح است چون به طور ضمنی در عنوان شغل به کار می‌رود. شما به عنوان یک توسعه دهنده اندروید، باید قادر به نوشتن کدی تمیز برای سیستم‌عامل اندروید باشید.

رفع اشکالات

این غیرعادی نیست که نرم‌افزار حتی پس از انتشار رسمی دارای اشکال باشد. توسعه دهندگان اندروید این اشکالات را برطرف کرده و نرم‌افزار ارتقا یافته را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. رفع اشکالات می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از افزودن یک پچ امنیتی گرفته تا شناسایی آسیب پذیری های احتمالی که باعث ایجاد اشکال در نرم افزار می شوند.

پروژه ها را مدیریت می‌کند

برخی از توسعه دهندگان اندروید نیز مدیران پروژه هستند و در این سمت بر کل مراحل تولید یک برنامه، از ایده اولیه تا انتشار نهایی، نظارت می‌کنند. آنها اطمینان می دهند که همه چیز مطابق با نقشه و نظم طراحی شده است و پروژه به موقع و با بودجه تعیین شده اجرا می شود.

NATIVE

انواع برنامه‌نویسی اندروید

NATIVE

اگر یک سیستم عامل را هدف قرار داده‌اید و یک برنامه برای آن طراحی می کنید، پس این نوع توسعه اپلیکیشن نیتیو یا بومی است. در توسعه برنامه‌های بومی از جاوا و زبان برنامه نویسی Kotlin استفاده می کنیم. به عنوان مثال، اگر برنامه‌ای برای سیستم عامل iOS طراحی می‌کنید، از زبان برنامه نویسی Objective-c یا Swift در آن استفاده می کنید. و اگر برنامه ای برای سیستم عامل اندروید طراحی می کنید، از زبان برنامه نویسی جاوا یا کاتلین استفاده می‌کنید.

Hybrid

اگر شما در حال توسعه این نوع برنامه هستید می‌تواند روی چندین سیستم عامل کار کنید، این نوع توسعه Hybrid Development  نامیده می‌شود. در توسعه برنامه‌های ترکیبی از زبان برنامه نویسی Flutter، React-Native یا NativeScript استفاده می‌کنیم. در توسعه هیبرید، برنامه‌ای که توسعه می‌دهید فقط یک بار کدنویسی می‌شود و پس از آن می‌توانیم آن را روی سیستم عامل های مختلف آزمایش و اجرا کنیم.

پیشنهاد ما این است که اگر می‌خواهید یک توسعه‌دهنده اپلیکیشن خوب شوید، باید توسعه اپلیکیشن native را انتخاب کنید، زیرا عملکرد اپلیکیشن های بومی بهتر از توسعه اپلیکیشن هیبرید است و کاربران تجربه زیادی در توسعه اپلیکیشن‌های بومی دارند. ما در برنامه‌های بومی امنیت بیشتری دریافت می‌کنیم و آزمایش و اشکال‌زدایی آن ها آسان‌تر است.

مراحل برنامه‌نویسی اندروید

در این بخش سعی کرده‌ایم به شما کمک کنیم مسیر روشنی را برای شروع سفر برای تبدیل‌شدن به یک توسعه‌دهنده اندروید داشته باشید.

مراحل برنامه‌نویسی اندروید

مرحله ۱: یک لپ‌تاپ یا رایانه شخصی انتخاب کنید

اولین قدم در مسیر برنامه‌نویسی اندروید این است که باید لپ‌تاپ یا رایانه شخصی داشته باشید. اگر می‌خواهید برنامه اندروید خود را به سطح خوبی برسانید، باید یک لپ‌تاپ یا رایانه شخصی خوب داشته باشید. شما می‌توانید از هر سیستم عاملی مانند ویندوز، مک، لینوکس و … استفاده کنید.

شما به یک لپ‌تاپ با حداقل شرایط زیر نیاز دارید:

سیستم‌عامل ویندوز، مک و لینوکس
پردازنده آخرین نسل i3/i5
رم ۴/۸GB
حافظه ثانویه ۲۵۶/۵۱۲ GB SSD

مرحله ۲: زبان جاوا یا کاتلین را در برنامه‌نویسی اندروید انتخاب کنید

اولین قدم برای تبدیل‌شدن به یک توسعه‌دهنده اندروید، انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی است، اگر زبان برنامه‌نویسی مناسبی را انتخاب نکنید، دیگر نمی‌توانید در توسعه‌ اندروید کار خوبی انجام دهید. انواع مختلفی از زبان‌های برنامه‌نویسی در بازار وجود دارد که می‌توان از آنها در توسعه برنامه استفاده کرد، اما شما باید یک زبان برنامه‌نویسی خوب را انتخاب کنید و مسیر توسعه برنامه اندروید خود را پیش ببرید.

همان‌طور که به شما گفتیم که باید توسعه برنامه بومی را انتخاب کنید، در این مورد می‌توانید بین زبان جاوا و کاتلین یکی را انتخاب کنید، اگر در مورد انتخاب زبان سردرگم هستید، سردرگمی شما را برطرف می‌کنیم.

اگر در حال یادگیری اولین زبان برنامه‌نویسی زندگی خود هستید، پس باید زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیرید، اما اگر زبان برنامه‌نویسی جاوا را می‌دانید، می‌توانید به Kotlin بروید زیرا Kotlin یک زبان رسمی توسعه اندروید است که توسط گوگل تایید شده است.

نتیجه این است که ابتدا باید زبان جاوا را انتخاب کنید و سپس به زبان برنامه‌نویسی کاتلین بروید.

شما باید این را در جاوا یاد بگیرید:

  • اصول JAVA را بیاموزید
  • اصول برنامه‌نویسی شی گرا (OOP)
  • ساختار داده‌ها و الگوریتم‌ها

جاوا یا کاتلین

مرحله ۳: نیاز به موبایل اندرویدی

برای اینکه برنامه‌نویسی اندروید را خوب انجام دهید، به یک تلفن همراه اندرویدی نیاز دارید زیرا اپلیکیشنی که طراحی خواهید کرد، بر روی سیستم‌عامل اندروید اجرا می‌شود و اگر این سیستم‌عامل را ندارید پس از مراحل اولیه با مشکلات زیادی روبرو می‌شوید. پس اگر موبایل اندروید ندارید باید موبایل اندرویدی بگیرید.

مرحله ۴: اندروید استودیو را نصب و راه اندازی کنید

اکنون باید اندروید استودیو را روی لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود راه‌اندازی کنید، در اندروید استودیو، اپلیکیشن خود را طراحی کرده و آن را از طریق گوشی اندرویدی اجرا کرده و تجربه آن را درگوشی اندرویدی مشاهده خواهید کرد.

مرحله ۵: طراحی رابط کاربری با XML در اندروید

در توسعه اندروید ما از زبان نشانه‌گذاری توسعه‌پذیر (XML) برای طراحی پوسته‌های خود به دلیل ویژگی‌های آن استفاده می‌کنیم. زیرا طراحی ما را سنگین نمی‌کند.

XML

مرحله ۶: ساختار فایل اندروید را بیاموزید:

دانستن اصول اولیه ساختار فایل اندروید استودیو بسیار مهم است. در این مقاله چند فایل یا پوشه مهم و اهمیت آنها برای درک آسان محیط کار اندروید استودیو توضیح داده شده است.

Android Manifest XML File

هر پروژه در اندروید شامل یک فایل مانیفست است و AndroidManifest.xml نام دارد که در قسمت root ذخیره می‌شود. فایل مانیفست بخش مهمی از برنامه ما است زیرا ساختار و ابر داده برنامه ما، اجزای آن و الزامات آن را تعریف می‌کند.

Java File

پوشه جاوا حاوی فایل هایسورس کد جاوا است. این فایل ها به عنوان یک کنترل کننده برای فایل Layout استفاده می شوند.

Drawable File

حاوی فایل‌های Bitmap (PNG, JPEG), Nine Patch, Vector (XML), Shape, Layers States, Levels, and Scale می باشد

Layout File

ساختار بصری یک رابط کاربری را تعریف می کند، مانند رابط کاربری یک برنامه اندروید. این پوشه فایل های Layout را که به زبان XML نوشته شده اند ذخیره می کند.

mipmap File

پوشه Mipmap حاوی فایل Image Asset است که می‌تواند در برنامه اندروید استودیواستفاده شود.

mipmap File

Colors XML File

فایل حاوی سورس رنگ برنامه اندروید است. رنگ های مختلف با یک نام منحصر به فرد شناسایی می شوند که می تواند در برنامه کاربردی اندروید استفاده شود.

Strings XML File

حاوی سورس رشته ای برنامه اندروید است. مقدار رشته های مختلف با یک نام منحصر به فرد شناسایی می شود که می تواند در برنامه برنامه اندروید استفاده شود. این فایل همچنین آرایه رشته ای را با استفاده از زبان XML ذخیره می کند.

Styles XML File

شامل منابعی از استایل تم در برنامه اندروید است. این فایل به زبان XML نوشته شده است.

Build Gradle (Module: app) File

تنظیمات ساخت ماژول خاص را تعریف می‌کند.

IntelliJ IDEA،

مرحله ۷: یادگیری کلی اندروید استودیو را در برنامه‌نویسی اندروید بیاموزید

اندروید استودیو محیط توسعه یکپارچه(IDE) رسمی برای توسعه اپلیکیشن اندروید است. این برنامه مبتنی بر IntelliJ IDEA، یک محیط توسعه یکپارچه جاوا برای نرم‌افزار است، و ابزارهای ویرایش کد و توسعه‌دهنده آن را در خود جای‌داده است.

این نرم افزار برای اولین بار در Google I/O در می ۲۰۱۳ معرفی شد و اولین نسخه پایدار در دسامبر ۲۰۱۴ منتشر شد. اندروید استودیو برای پلتفرم های دسکتاپ مک، ویندوز و لینوکس در دسترس است. این ابزار جایگزین Eclipse Android Development Tools (ADT) به عنوان IDE اولیه برای توسعه اپلیکیشن اندروید شد. اندروید استودیو و کیت توسعه نرم افزار را می توان مستقیماً از گوگل دانلود کرد.

مرحله ۸: کامپوننت های اندروید را در برنامه‌نویسی اندروید یاد بگیرید

برنامه اندروید از اجزای مختلفی تشکیل می شود. چهار جزء برای هر برنامه مبتنی بر اندروید ضروری است. برای مثال:

  • Activity: این یک صفحه‌نمایش واحد است که نشان‌دهنده رابط کاربری گرافیکی است که کاربران می‌توانند برای انجام کاری مانند شماره‌گیری تلفن، مشاهده ایمیل و غیره با آن تعامل داشته باشند.
  • Services: برای انجام عملکردهای پس‌زمینه استفاده خواهد شد.
  • Content Provider: این داده‌ها را بین برنامه‌های مختلف به اشتراک می‌گذارد
  • Broadcast Receiver: مکانیزمی است که برای گوش‌دادن به رویدادهای سطح سیستم مانند گوش‌دادن به تماس‌های دریافتی، پیامک و غیره توسط برنامه میزبان استفاده می‌شود

مرحله ۹: اینها مراحل بیشتری در رابطه با یادگیری شما هستند

  • رابط کاربری استاتیک
  • رابط کاربری پویا
  • اشکال‌زدایی
  • معماری
  • کتابخانه‌ها
  • امنیت
  • و خیلی موارد دیگر!!!

به یادگیری توسعه اپلیکیشن اندروید خود ادامه دهید!

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *